Het fatale schot: of hoe Gavrilo Princip de eerste wereldoorlog ontketende Hans Koning

ISBN: 9789057309120

Published:

Paperback

256 pages


Description

Het fatale schot: of hoe Gavrilo Princip de eerste wereldoorlog ontketende  by  Hans Koning

Het fatale schot: of hoe Gavrilo Princip de eerste wereldoorlog ontketende by Hans Koning
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 256 pages | ISBN: 9789057309120 | 3.74 Mb

Gavrilo Princip was de zeventienjarige Servische gymnasiast die op 28 juni 1914 in Sarajevo met een fataal schot op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand een keten van gebeurtenissen in gang zette. Uiteindelijk leidde die in augustus van datMoreGavrilo Princip was de zeventienjarige Servische gymnasiast die op 28 juni 1914 in Sarajevo met een fataal schot op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand een keten van gebeurtenissen in gang zette.

Uiteindelijk leidde die in augustus van dat jaar tot de Eerste Wereldoorlog, het bloedige drama dat de rest van de twintigste eeuw zou tekenen. Gavrilo was zeker niet de eerste vertegenwoordiger van het jongerenverzet die de oversteek maakte van idealistisch activisme naar gewelddadige strijd, maar zijn naam symboliseert die overgang wel. Met veel inlevingsvermogen en sympathie geeft Hans Koning, bijzonder geboeid door de revolutiedrang van de jeugd, een meeslepende visie op wat de jongen kan hebben bewogen.

Deze roman is de gefingeerde autobiografie van Gavrilo Princip, die gevangen zat in het latere concentratiekamp Theresienstadt, waar hij op 28 april 1918, juist voor het einde van de oorlog, zou creperen. Het zijn themas van de eeuw die Hans Koning aanroert: Jongerenverzet, Servisch nationalisme, terreur. Hij doet het met hartstochtelijke compassie.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Het fatale schot: of hoe Gavrilo Princip de eerste wereldoorlog ontketende":


nolaster.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us