Nälkäinen lohikäärme Petri Saraste

ISBN:

Published: May 21st 2010

Hardcover

200 pages


Description

Nälkäinen lohikäärme  by  Petri Saraste

Nälkäinen lohikäärme by Petri Saraste
May 21st 2010 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 200 pages | ISBN: | 4.20 Mb

Kiina – maailman suunnannäyttäjä?Kiinalainen yhteiskunta on kokenut suuria muutoksia viime vuosikymmeninä. Maan taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kasvaa kovaa vauhtia. Kuva sumuisella joella hiljakseen soutavasta miehestä tai teetupienMoreKiina – maailman suunnannäyttäjä?Kiinalainen yhteiskunta on kokenut suuria muutoksia viime vuosikymmeninä.

Maan taloudellinen ja poliittinen vaikutusvalta kasvaa kovaa vauhtia. Kuva sumuisella joella hiljakseen soutavasta miehestä tai teetupien kiireettömistä majiangin pelaajista on vaihtunut kaupunkihulinaan.Kiinan talouskasvu on ollut huimaa, ja vaurastumisen myötä maan on odotettu avautuvan poliittisesti.

Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut, vaikka yhä useampi kiinalainen matkustaa, työskentelee tai opiskelee ulkomailla. Kiina pitää kiinni yksipuoluejärjestelmästään ja puolueen vallasta. Myös kansallismielisyys nostaa maassa päätään.Petri Saraste ja Frank-René Lehberger pohtivat, millainen on nykypäivän Kiina ja mikä on maan tulevaisuus.

Näkyykö taloudelliselle kasvulle rajoja? Voiko Kiina pelastaa maailmantalouden? Moni on ennustanut Kiinan mahdin luhistumista. Maan kehityksessä onkin piirteitä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa johtaa yhteiskunnan hajoamiseen. Kiina tarvitsee muuta maailmaa ja muu maailma Kiinaa. Suomenkin suuryrityksistä esimerkiksi Metso, Nokia ja Kone ovat menestyneet Kiinassa, ja pienempienkään joukossa tuskin on pian yritystä, jolla ei olisi jotakin kanssakäymistä Kiinan tai kiinalaisten kanssa.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Nälkäinen lohikäärme":


nolaster.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us